Vigna´800 Amarone Riserva Numerata
kr. 599.00
Land: Italien
Producent: Vigna´800
Område: Veneto/Negrar
Årgang: 2017
Druer: Corvina, Corvione & Rondinella.
Lagring: 60 mdr. på specielt udvalgte franske fade.
Vol: 16 %
Anbefales til: Vildt, And, Oksekød, Svinekød & Ost.
Nyhed i form af ny nummereret Amarone fra Vigna´800!
Druesammensætningen er den samme, som den “almindelige” Amarone, men her har Franco udvalgt nogle specielle brugte franske fade til lagringen, hvor vinen hviler i hele 60 måneder!
Vigna’800’s Amarone hedder “Virgo Moron”, og er opkaldt efter de klassiske navne, som man gav vinene i nærområdet i gammel tid. Her får man en Amarone i den moderne stil med masser af kraft og power.
“Virgo Moron” betyder “jomfru bakken”, og er den bakke, hvor druerne til denne vin er plukket fra. Moron ligger ca. 200 meter over havets overflade, og stokkene har en alder på mellem 20-30 år.
Druerne bliver håndplukket, og kun de bedste udvælges til Amaronen. Druerne bliver efterfølgende lagt i tørrekælderen, hvor de ligger i ca 100 dage. Her taber de ca. 35-38% af deres vægt, og det er her det magiske sker, hvor druerne øger deres sukkerindhold, og nærmest ligner rosiner.
I Januar måned begynder presningen af druerne, og dette foregår meget blidt og skånsomt, og procesen bliver gentaget de efterfølgende dage, hvor druerne bliver presset igen. Dette gør man for at bibeholde aromaen og farven i druerne, så dette ikke bliver ødelagt.
Efter fermanteringen, som foregår i stål, bliver vinen lagt på specielt udvalgte brugte franske fade på 1000 liter, hvor vinen får sin struktur og rundhed. Den ligger på fade i hele 60 måneder, hvorefter vinen bliver tappet på flaske, hvor den yderligere bliver lagret i 12 måneder indtil den kan udgives.
Amaronen her er mørk i farven og nærmest rubinrød, og har noter af blomster i form af violer og roser. Den dominerende smag er helt klart morello kirsebær og modne blommer, hvilket til sammen giver en fløjlsblød og meget harmonisk Amarone, hvor eftersmagen bare bliver ved.
Den har et fint gemme potientiale, og vil kun udvikle sig positivt. Drikkes den ung skal den have godt med luft, og den vil udvikle sig ekstremt meget.
Franco & Diego åbnede i 2007 restauranten Locanda’800 i det berømte Valpolicella nærmere betegnet Negrar i Veneto. Siden er det gået stærkt, og restauranten er i de senere år hvert år nævnt og anbefalet i Michelin Guiden med pæne ord med på vejen. Fiske- og egnsretter er specialet, og chefkokken Diego er manden bag den lækre italienske mad der bliver serveret.
I år 2001 startede Franco vinproduktionen op på familiens egne vinmarker i hjertet af Valpolicella. Visionen var klar, og med ønologhjælp fra Vinhuset Allegrini skulle der produceres vin, som man gjorde i gamle dage.
Økologi er prioriteret højt, og næsten alle vinene er certificeret økologiske på nær Corvina’en.
Det er helt klassiske Valpolicella vine der bliver produceret, såsom Classico, Ripasso, Amarone & Recioto. Derudover byder samlingen ligeledes på husets italiener Ala Corvina og en lækker hvidvin. Derudover byder huset også på en lækker Spumante, som ligeledes er certificeret økologisk.
Der produceres årligt ca. 15000 flasker vin, hvoraf de 3500 flasker er Amarone, som bliver lagret i den hyggelige kælder under restauranten.
Hele serien af vine fra Vigna’800 får man naturligvis serveret i den lille hyggelige restaurant, som virkelig er et besøg værd, hvis man er på disse kanter.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.